MPV Sewa Kelantan bermula dari RM80 Sehari

MPV merupakan segment kereta khas untuk keluarga dan sangat praktikal bagi yang mempunyai ahli keluarga yang ramai. Tapi disebabkan harga yang lebih mahal dan kos untuk maintenance untuk MPV agak tinggi dengan kadar roadtax yang lebih mahal berbanding kereta biasa menyebabkan tidak semua keluarga memiliki Kereta MPV. Cara yang paling praktikal adalah menyewa tetapi kat mana nak cari MPV Sewa Kelantan dengan harga yang berpatutan?

MPV-Sewa-Kelantan-Vellfire-Murah

Kereta Sewa Kelantan ada menyediakan perkhidmatan sewa kereta MPV dengan harga bermula dari RM80 sehari untuk tempoh sewaan sebulan.

MPV Kereta untuk keluarga        

Di malaysia, kenderaan MPV menjadi pilihan utama bagi yang berkeluarga tak kira model tempatan sepeeti Perodua dan Proton atau antarabangsa seperti Toyota dan Nissan. Antara model MPV yang popular untuk model pertengahan adalah seperti Perodua ALza, Proton Ezora, Toyota Avanza dan juga Nissan Grand Livina. Pilihan untuk model mewah pula adalah Toyota Vellfire, Toyota Alphard dan juga Toyota Estima.

Kat mana ada perkhidmatan MPV Sewa Kelantan?

MPV-Sewa-Kelantan-Alza

Ramai yang masih mencari kereta sewa yang mempunyai jumlah kereta yang banyak. Tapi kebanyakan pengusaha kereta tidak menawarkan model kereta MPV yang banyak. Satu-satunya pengusaha di Kelantan yang boleh menawarkan MPV kerana jumlah yang banyak dengan pelbagai model adalah MPV Sewa Kelantan yang diurus oleh GO Rocket Travel and Tours yang beroperasi di seluruh Kelantan.

Berapa kadar sewaan untuk kenderaan jenis MPV di Kelantan?

Terdapat pelbagai model MPV yang disediakan oleh Kereta Sewa Kelantan antara yang mempunyai permintaan tinggi adalah Perodua Alza. Perodua Alza menjadi pilihan utama kerana harga sewaannya yang murah dengan kadar sewaan RM180/sehari. Untuk sewaan sebulan, Perodua Alza boleh disewa dengan sewaan dari RM80/sehari. Disebabkan harga yang amat murah menjadikan Perodua Alza sentiasa “Full Book” terutama di musim cuti sekolah dan musim perayaan.

MPV-Sewa-Kelantan-Ezora

Bagi pelanggan yang mempunyai bajet lebih boleh memilih untuk menyewa Proton Ezora. Proton Ezora adalah lebih luas dan selesa dan aircond untuk kereta Proton Ezora adalah meneluruh dimana ada saluran aircond khas untuk tempat duduk penumpang belakang. Kadar sewaan untuk Proton Ezora juga amat berpatutan dima harga sewaan bagi Proton Ezora adalah RM250 untuk sehari.

MPV-Sewa-Kelantan-Avanza

Bagi yang memilih untuk menyewa kereta Import, MPV Sewa Kelantan juga menyediakan Toyota Avanza dan juga Nissan Grand Livina untuk disewa tetapi unit yang agak terhad. Kualiti kereta import memang tidak boleh disangkal dengan minyak yang jimat dan tahap keselesaan yang terbaik. Toyota Avanza dan Nissan Gran Livina boleh disewa dengan harga bermula dari RM 200 untuk sehari, RM 1100 untuk seminggu dan RM 2700 untuk sebulan.

Ada MPV kategori mewah tak?

MPV-Sewa-Kelantan-Alphard

MPV Sewa Kelantan juga menyediakan MPV mewah untuk pelanggan yan

g mempunyai bajet yang tinggi. Antara MPV mewah yang ditawarkan adalah Toyota Wish, Toyota Estima, Toyota Alphard dan Toyota Vellfire.

MPV-Sewa-Kelantan-Wish

Toyota wish bukan dikategorikan sebagai kereta mewah, ianya model pertengahgan yang boleh disewa bermula dari RM RM400 sehari.

Bagi yang ingin merasai keselesaan MPV dengan pemanduan sporty, Toyota Estima adalah pilihan utama. Ditawarkan dengan 7 tempat duduk untuk keluarga, Toyota Estima boleh disewa dengan harga bermula dari RM 550 sehari. Agak berbaloi untuk menyewa kereta MPV dari kategori Mewah.

Toyota Vellfire Pilot Seat MPV Paling Mewah ditawarkan di MPV Sewa Kelantan.

MPV-Sewa-Kelantan-Pilot-Seat

Sememangnya terkenal dengan kereta pilihan untuk orang kaya, Toyota Vellfire amat sesuai digunakan untuk membawa VVIP bersiar-siar disekitar Kelantan. Semua model Toyota Vellfire yang ditawarkan di MPV Sewa Kelantan adalah model premium 7 seater iaitu 7 tempat duduk. Faktor adanya “Pilot seat” dan “electric seat” menjadikan Toyota Vellfire memenuhi ciri-ciri Kenderaan mewah yang menjadi pilihan orang berada dan VVIP. Tetapi unit ini tidak terhad untuk golongan VVIp keran ianya juga boleh disewa sesiapa sahaja dengan kadar sewaan yang agak murah untuk mewah iaitu bermula dari RM700 sehari.

MPV-Sewa-Kelantan-Vellfire

MPV-Sewa-Kelantan-Estima

Ada tak MPV yang boleh muat lebih dari 7 orang?MPV Sewa Kelantan-Starex

MPV Sewa Kelantan juga ada menawarkan Hyundai Starex yang boleh dikatan separuh MPV separuh Van. Keselesaan untuk hyundai Starex tetapi jumlat tempat duduk seramai 12 orang menjadikannya salah satu pilihan utama pelanggan yang menyewa. Kelebihan Hyundai Starex berbanding MPV yang lain adalah tempat duduk belakang “Swivel” yang boleh dipusing untuk mengubah menjadi MPV Mewah. Hyundai Starex Royale boleh disewa dengan kadar sewaan dari RM 550 untuk tempoh sewaan sehari.

Cara tempahan dan alamat pejabat Go Rocket Travel and Tours Sdn Bhd.

Sebarang tempahan boleh dibuat dengan menghubungi
atau
boleh whatsapp dengan klik link dibawah
 LOGO-Go-Rocket-Travel-and-Tours

Alamat:

Go Rocket Travel and Tours sdn bhd

PT695 Jalan Bakti,

Bazar Dua Tingkat, Tapak Kereta Sewa Machang

18500 Machang. Kelantan

Tel: 016 7508833

website : www.roketholidays.com

blog : www.keretasewamachang.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *